Hat evőkanál tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingport, a három evőkanál kristálycukrot, jól elkeverjük. Újra felforraljuk, és még körülbelül egy percig hagyjuk forrni. Egy tálba tesszük, lefedjük átlátszó fóliával (hogy ne bőrösödjék).
A szeletelt mandulát egy serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Egy lapos tányérra öntjük, hagyjuk kihűlni.
Egy 24 cm átmérőjű tortagyűrűt tortatálra teszünk. Egy sor babapiskótát fektetünk az aljára, és meglocsoljuk 3-4 evőkanál rummal. Robotgéppel nagyon krémesre keverjük a puha vajat a porcukorral (körülbelül tíz percig maximális fokozaton). Hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot, a tojáslikőrt és a darált mandulát is.
A vajas krém egyharmadát elkenjük a babapiskótákon. Újabb réteg piskótát fektetünk a krémre, meglocsoljuk rummal, és megkenjük a maradék krémmel. Legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Eltávolítjuk a tortakarikát. A tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral. Vastagon rákenjük a torta oldalára és tetejére. Az oldalát megszórjuk a pirított mandulával. Csokoládéforgáccsal és marcipántojásokkal díszítjük.