Habosra keverjük a tésztához a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjékből habot verünk. Összekeverjük a diót, a keményítőt és a sütőport, majd mindezt több részletben hozzáforgatjuk a tojásos alaphoz az olajjal együtt. Egy 26 cm átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Áthúzzuk egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.
A mousse-hoz a tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, a keményítővel, a tejjel, majd gőz felett sűrűre főzzük. A tejszínből habot verünk a vaníliás cukorral. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, pár perc múlva forrásig melegítjük. A kihűlt tojásos krémbe keverjük a tojáslikőrt, beleforgatjuk a habot, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint.
A hideg tésztalapot belerakjuk egy 24 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformába. Megkenjük narancslekvárral. A forma oldalát papírcsíkkal kibéleljük. Beleöntjük a krémet, és hideg helyen pár órán át dermesztjük.
Elkeverjük a gyümölcslében a zselatint, hagyjuk kicsit állni, majd forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a tojáslikőrt. Ráöntjük a megdermedt tojáslikőrös krém tetejére. Ismét visszarakjuk a hűtőszekrénybe, hogy ez a réteg is megszilárduljon. Tálalás előtt tejszínhabbal, húsvéti csokitojásokkal, mentalevelekkel díszítjük.