- Elektromos habverővel kihabosítjuk az egész tojásokat a kristálycukorral. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, fakanállal eloszlatjuk a tojáshabban. Utána beledolgozzuk a megolvasztott, langyos Rama Vajas Ízt is. Sütőpapírral bélelt kerek formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
- Közben a baracklekvárt áttörjük, hozzákeverjük a likőrt. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. A kisült tésztát rácsra fektetjük, és még forrón megkenjük a tetejét a lekvárral, megszórjuk a mandulával, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez habbá verjük a 3 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáslikőrt is. Négy lapba vágjuk a kihűlt tésztát. A felső, mandulás lapot 12 cikkre vágjuk, félretesszük. Az alsó lapot megkenjük pikáns lekvárral, rárakjuk a következő tésztát. Megkenjük a tojáslikőrös krém felével, rátesszük a harmadik réteg tésztát, rásimítjuk a maradék krémet, úgy gazdálkodunk, hogy az oldalára is jusson. Beáztatjuk a zselatinlapot egy kis hideg vízbe, majd pár perc múlva kifacsarjuk, és feloldjuk a felmelegített tojáslikőrben. Ha kezd dermedni, kör alakban rákenjük a torta közepére. Habot verünk másfél deci tejszínből a porcukorral, kis rózsákat nyomunk a krém tetejére a tojáslikőr köré és a torta szélére is. Ferdén sorban rárakjuk a cikkekre vágott mandulás tetejű tortalapokat.
Hozzávalók
4 személyre