Tojásos padlizsán
Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon puhára pároljuk a felaprított hagymát. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott padlizsánt, sóval-borssal ízesítjük. Kevergetve megsütjük. Fontos, hogy ne legyen zsúfolásig tele az edény, különben nem sül a zöldség, hanem párolódik. Ha kicsi lenne az edény, két részletben süssük meg a padlizsánt. A pirosra sült kockákat tányérra borítjuk, langyosra hűtjük. Öt tojást felverünk, hozzákeverjük a padlizsánt meg a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, és ebből a masszából abban a serpenyőben, amelyben a zöldséget is megpirítottuk, kis lepényeket sütünk. Pici zsiradékot teszünk csak alá. Nagy tál saláta illik mellé. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot és ketchupot is.