Tojásos padlizsán

Tojásos padlizsán

Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékon puhára pároljuk a felaprított hagymát. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott padlizsánt, sóval-borssal ízesítjük. Kevergetve megsütjük. Fontos, hogy ne legyen zsúfolásig tele az edény, különben nem sül a zöldség, hanem párolódik. Ha kicsi lenne az edény, két részletben süssük meg a padlizsánt. A pirosra sült kockákat tányérra borítjuk, langyosra hűtjük. Öt tojást felverünk, hozzákeverjük a padlizsánt meg a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, és ebből a masszából abban a serpenyőben, amelyben a zöldséget is megpirítottuk, kis lepényeket sütünk. Pici zsiradékot teszünk csak alá. Nagy tál saláta illik mellé. Kínálhatunk hozzá reszelt sajtot és ketchupot is.

kaloria 180 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink