Tojással bélelt hússaláta
Kevés sós vízben puhára pároljuk az apró kockákra vágott
krumplit és a zöldséget. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a kockákra aprított főtt csirkemellet meg a sonkát. A kemény tojások gömbölyű végét egészen a sarkukig levágjuk, a fehérjekalapkákat belereszeljük a masszába. Lazán összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt és néhány csepp Worcester-szószt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zselatint elkeverjük 2,5 dl hideg vízzel, majd oldódásig melegítjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, azután alaposan elkeverjük a masszával. Fóliával kibélelünk egy 2 l űrtartalmú, hosszúkás őzgerincformát. A massza felét a forma aljára simítjuk, egy evőkanál hátával sekély árkot húzunk benne. Belefektetjük a tojásokat, rásimítjuk a maradék masszát, és a forma alját szelíden az asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse. Fóliával
betakarjuk, majd 4-5 órára hidegre tesszük.