Forrás: Pásztor Tünde

Tökben sült kapros borjúmáj

Tökben sült kapros borjúmáj

A borjúmájat nagyobb kockákra vágva egy tálba tesszük,
felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakát állni
hagyjuk a hűtőben. A patisszonokat kettévágjuk, a kalapjukat félre tesszük, a közepüket pedig kivájjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek.
A borjúmájat lecsöpögtetjük, leszárítjuk, azután egy kevés
zsiradékon elősütjük, éppen csak annyira, hogy egy kis színt kapjon. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a kivájt tökhúst kockára vágva, valamint a lila hagymát meg a zöldpaprikát, ugyancsak felkockázva. Sóval, borssal, finomra aprított kaporral ízesítve pár percig együtt pároljuk az egészet, azután betöltjük az előzőleg besózott kis tökökbe. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük – a kalapjukat is melléjük rakjuk –, és 25-30 perc alatt 140 fokon megsütjük. Tálaláskor párolt rizst vagy friss péksüteményt adhatunk hozzá.

kaloria 310 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink