A megpucolt és felaprított hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, hogy nehogy megégjen.
Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tököt és az apróra vágott kaprot és kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, míg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
A pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk és felforrósított zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot és együtt pároljuk néhány percig, majd beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel és puhára főzzük.