Most nem a szokványos tükörtojással és fasírttal fog találkozni! Újítson be néhány feltétet, amelyek ideálisak főzelékhez!

Feltétek főzelékhez! Próbálja ki őket!

Imádjuk a főzelékeket. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, ha szezonális alapanyagokat használunk, olcsók, és ha módjával bánunk a zsiradékkal meg a liszttel, egészségesek és finomak is. Egy baj van velük, hogy a legtöbbjét kicsit unalmasnak érezzük valamilyen feltét nélkül. Ha viszont már fasírtot vagy valamilyen más mellévalót is kell sütni-főzni, már nem is gyors és nem is takarékos. Hétköznapokra van néhány egyszerűbb, húsmentes ajánlatunk is.

  • A vajas pirítós vagy a sajtos melegszendvics szinte az összes főzelék mellé nagyon jól illik.
  • A burgonya- vagy zöldségtócsni is elkészül, míg megfő az étel, és összedobható az otthoni kis maradékokból.
  • Kemény tojás, buggyantott tojás: mindegyik percek alatt elkészül, és nagyon finom, főleg, ha friss alapanyagot használunk hozzá.
  • Tojáslepény: főtt kemény tojást felkockázunk, összekeverjük pár evőkanálnyi tejföllel, sózzuk-borsozzuk, palacsintasütőben pici vajon ropogósra sütjük, cikkekre vágva tálaljuk.
  • Sült hagyma: meghámozunk, és vékony félkarikákra vágunk pár vöröshagymát. Pici lisztben megforgatjuk, majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Fokhagymás sárgaborsó-főzelék fekete rizzsel és grillezett sajttal

Kovászos uborkás újkrumplifőzelék sült kolbásszal

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.