Fél deci langyos vízben elkeverjük a teáskanálnyi cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 percig hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide öntjük a felhabosodott élesztőt, a tál szélére szórjuk a sót. Ráöntjük a maradék langyos vizet, és még egy keveset odakészítünk a tál mellé. Elkezdjük dagasztani a tésztát, inkább lágy legyen, mint kemény, mert könnyebb is bánni vele, és finomabb is lesz. Ha szükséges, akkor adunk hozzá még egy kis langyos vizet.
Ha már szép fényes a tészta, és elválik az edény falától, akkor beledagasztjuk a szoba-hőrmérsékletű puha zsírt is. Cipót formázunk a tésztából, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Kistányérnyi kerek lapokat nyújtunk a megkelt tésztából. Ráfektetjük egy kizsírozott vagy papírral fedett sütőlapra. A tejfölt sóval és zúzott fokhagymával kikeverjük, rákenjük a nyers tésztára. A sonkát és a húsos szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a lila hagymát félkarikákra vágjuk. Mindezt ráhalmozzuk a fokhagymás tejföllel megkent korongokra. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt készre sütjük.