Forrás: Pásztor Tünde

Tökkáposztás csülökleves

Tökkáposztás csülökleves

A csülköt a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Amikor már olyan puha, hogy szinte leválik a csontról, kivesszük a fazékból, és félretesszük. A levében megpároljuk a legyalult tökféléket meg a lereszelt sárgarépát. 10-15 perc alatt elkészül. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levest. Még egyet forralunk rajta, végül
frissen vágott kaporral ízesítjük. (Ha a csülöktől nem elég sós, ízlés szerint utánasózzuk.) Tálaláskor minden tányérba
teszünk a kockákra vágott csülökből, és rámerjük a forró levest.

kaloria 410 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink