Tökkel töltött krumpli

Tökkel töltött krumpli

A krumplit enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott mogyoróhagymát, az aprított fokhagymát és a kockákra vágott tökhúst. Hozzáöntjük a bort meg a levest, majd mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig pároljuk. Ráöntjük a tejszínt, és addig rotyogtatjuk, amíg szinte minden folyadék elfő róla. Ekkor a tökkeveréket szűrőbe simítjuk, sóval, borssal, szegfűborssal és szerecsendióval ízesítjük, majd beleforgatjuk a kockákra vágott paprikát. Leszűrjük a krumplit, hosszában levágjuk a „kalapját”, majd kissé kivájjuk. Az üregbe beletöltjük a tökpürét, megszórjuk reszelt sajttal, és meglocsoljuk olívaolajjal. A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva forró sütőbe
tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejükre.

kaloria 360 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink