Forrás: Pásztor Tünde

Tökmagmajonézes burgonyás saláta

  1. Héjastul megfőzzük a burgonyát.
  2. A megszokott módon majonézt készítünk 1 tojássárgájából és 1 dl olajból, csak most a napraforgóolaj helyett tökmagolajat használunk. Pici mustárral, némi citromlével ízesítjük, majd összekeverjük a tejföllel.
  3. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A főtt tojásokat cikkekre, és a lila hagymát negyed karikákra szabjuk. Lazán összeforgatjuk a tökmagmajonézes mártással. Fogyasztás előtt pár órát hideg helyen pihentetjük, hogy összeérjenek az ízei.
  4. Tálalás előtt egy salátástál aljába tépkedjük a színes salátánkat, ráhalmozzuk a majonézes burgonyát, s pár cikk lila hagymával, egy-két zöld levélkével díszítjük.
kaloria 410 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.