Tökmagos túrós pogácsa

A dagasztótálba szitáljuk a lisztet. Hozzátesszük az összes többi hozzávalót, a tökmag és a tetejére kerülő tojásfehérje kivételével. Jó alaposan kidagasztjuk, kézzel vagy robotképpel. Akkor jó, ha már szép fényes a tészta, és elválik az edény falától. Cipót formázunk belőle, áttesszük egy kelesztőtálba, és letakarva betesszük a hűtőszekrénybe két órára.

A lehűlt tésztát elővesszük, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. Felvert tojással lekenjük, közepes méretű pogácsaszaggatóval kivágjuk, megszórjuk tökmaggal.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. 200 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Kelt pogácsa

kaloria - CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink