Kelt pogácsa

A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, és megvárjuk amíg felfut.

A robotgép táljába beleszitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval, és összemorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük a tejfölt és az élesztős tejet. A dagasztókarral elkezdjük gyúrni. Amikor szépen összeállt a tészta, elválik az edény falától, átrakjuk egy tálba, letakarjuk átlátszó fóliával, és legalább két órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha valami extrát szeretnénk hozzáadni (sajt, túró, krumpli stb.), azt akkor adjuk hozzá, amikor már összeállt a tészta, de még a robotgép táljában van, és lassú fokozaton egyenletesen elkeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra tesszük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső részeket is összegyúrjuk, kinyújtjuk, újra kiszaggatjuk.

A pogácsákat nem túl szorosan sütőpapírral borított sütőlemezre állítjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, esetleg megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal. Szobahőmérsékleten így hagyjuk még fél órát kelni.

Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A megkelt pogácsákat körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Kelt káposztás kocka

kaloria - CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.