Forrás: Pásztor Tünde

Tökmagos burgonyabundában sült szűz salátával

A SÜLT

Héjastul félig megfőzzük a burgonyát, majd teljesen kihűtjük. A szüzet hosszában félbevágjuk, ferdén ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk, félrerakjuk pihenni. Kávédarálóval ledaráljuk a tökmag felét. Összekeverjük a tejet vagy tejszínt a két tojással, a liszttel és a darált tökmaggal. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. A meghámozott krumplit nagyobb lyukú reszelőn belereszeljük. Közepesen bő olajat forrósítunk egy serpenyőben. A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagokba. Belecsúsztatjuk a forró olajba, és pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük. (A hozzávalók ára 2015 márciusában négy személyre: 2600 Ft)

A SALÁTA

A salátához meghámozzuk a répát, majd hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Ugyanígy felaprítjuk a kaliforniai paprikát is. A jégsalátát összetépkedjük. Mindezt összeforgatjuk a megmosott, leszárított rukkolával. Egy befőttesüvegbe teszünk 6 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál frissen facsart citromlevet és egy kevés sót, majd alaposan összerázzuk. Ezzel az öntettel mindenki meglocsolhatja a salátáját kedve szerint.

kaloria 360 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink