Tökmagos gőzgombóc
Héjastul vagy hámozva, kockázva megfőzzük a krumplit.
Még forrón hámozzuk (ha kell), és rögtön áttörjük. Kiterítjük, hagyjuk kihűlni. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Az élesztőt megfuttatjuk a kis cukorral édesített langyos tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, csipet sóval, és annyi langyos vízzel, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Beledolgozzuk a kihűlt tört krumplit, a tökmagot és a felaprított petrezselyem zöldjét is. Jól kidolgozzuk, cipót formálunk belőle, és letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán viszonylag vastagra kinyújtjuk. Körülbelül 3 × 4 cm-es négyszögekre vágjuk, gombócokat formázunk a darabokból. Ismét letakarjuk, hagyjuk még kicsit kelni. Egy nagy fazékban vizet forralunk. Kizsírozzuk a párolóbetétet, beletesszük a gombócokat. Lefedjük, és 20-25 percig gőzöljük gyöngyöző víz felett. Ha kész, kis zsiradékban átforgatjuk.