Tökmagos pogácsa

  1. A tökmag kis részét félretesszük a tetejére. A többit durvára összetörjük. Összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukros tejben. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Háromszor- négyszer hajtogatjuk, közben mindig tíz percet pihentetjük a tésztát. Minden egyes alkalommal megszórjuk az aprított tökmaggal. A végén másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással lekenjük, tökmaggal megszórjuk. Forró sütőben pirosra sütjük.

Káposztás pogácsa

Olgi néni tepertős pogácsája

Krumplis pogácsa, ahogy olvasónk készíti

kaloria 260 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.