Forrás: Ványi László

Tökös fejtett bableves

Tökös fejtett bableves

A babot megmossuk, majd a vöröshagymával és a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott répaféléket, és takaréklángon az egészet puhára főzzük. A tök felső egyharmadát levágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát egy kanállal óvatosan kikapargatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a tök felkockázott húsát meg a karikákra vágott kolbászt kicsit megpirítjuk, majd a rotyogó leveshez adjuk. A levest megkóstoljuk, szükség szerint egy kis sóval utánaízesítjük, majd petrezselyem zöldjével díszítve a tök héjában kínáljuk.

kaloria 540 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink