Tökös sztrapacska kapros csirkemájjal
A tököt megtisztítjuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejét,
azután legyaluljuk. Kevés olajon megdinszteljük, majd
megsózzuk, meghintjük finomra vágott kaporral, és puhára
pároljuk. Amikor kész, összekeverjük a sztrapacskával.
A májat egy mély tálban bedörzsöljük só, durva bors és
zúzott fokhagyma keverékével, majd egy kevés olajon hirtelen megsütjük. A végén megszórjuk apróra vágott kaporral. A forró sztrapacskával tálaljuk.
Sztrapacska
A krumplit meghámozzuk és finomra lereszeljük. Megsózzuk, összekeverjük a tojásokkal, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatóval sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.