Tökös-kapros csirkeleves

Tökös-kapros csirkeleves

Megmossuk a csirkét, feldaraboljuk. Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat megpirítjuk rajta. Szűk egy liternyi vízzel felöntjük, sózzuk. Hozzátesszük a héjastul megmosott, egészben hagyott vöröshagymát, felforrósítjuk. Kis lángon puhára főzzük. A képződő habot ne szedjük le – kevergetés nélkül főzzük, akkor a hab lefő róla. Közben megtisztítjuk a tököt, húsát egyforma kockákra vágjuk. Ha a csirkehús már puha, a levest leszűrjük, a hagymát kidobjuk. A húst kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk (de akár maradhatnak egyben is a darabok), a leszűrt lébe visszatesszük. Ekkor rakjuk bele a tökkockákat, és tovább főzzük pár percig. Simára keverjük a tejfölt fél dl vízzel meg a liszttel, ezzel besűrítjük a levest, végül megszórjuk a felaprított kaporral.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink