Töltelékben gazdag emeletes rétes
Az emeletes réteshez először a töltelékeket készítem el. Az almát meghámozom, megreszelem, cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítem, majd megpárolom.
A túrót áttöröm, és kikeverem a tojásokkal meg 2 evőkanál tejföllel. Cukorral, vaníliás cukorral édesítem, és hozzáadom a megmosott mazsolát is. A diót és a mákot megdarálom. Egy tepsit vagy tortaformát kikenek zsírral, s kibélelem két levél rétestésztával. Megszórom a darált dió felével, meghintem cukorral és meglocsolom
2 evőkanál tejföllel. Megint 2 réteslap következik, erre az almatöltelék fele kerül, majd újra tészta, rá pedig fél adag túrótöltelék. A következő tésztaréteget megszórom a darált mákkal, meghintem cukorral, és meglocsolom két evőkanál tejföllel. Erre jön még egy túrós, almás és diós emelet, s hogy el ne feledjem: rétegenként a tésztát meg kell kenni olvasztott zsírral. A legfelső tésztalapot meglocsolom a maradék tejföllel, majd a rétestornyot közepesen meleg sütőben egy órát sütöm. Melegen és hidegen is nagyon finom.