- A töltelékhez 1 evőkanálnyi forró vajon ropogósra sütjük a kockákra vágott szalonnát, majd üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Levágjuk a kenyér héját, és kockákra aprítjuk a belét. Finomra vágjuk a májat, majd a kenyérkockákkal együtt a hagymához keverjük. Aranybarnára sütjük, aztán félretesszük.
- A csirkét kívül-belül hideg vízzel leöblítjük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük sóval, borssal és pirospaprikával. Belerakjuk a tölteléket, a bőrét megkenjük olívaolajjal, majd a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40-45 percig sütjük.
- A cukkinit és a padlizsánt szeletekre, a paprikát nagyobb kockára vágjuk. Az olajbogyóval és a rozmaringgal együtt az egészet a csirke köré osztjuk, majd még 30 percig sütjük tovább. Közben a csirkét a pecsenyelével időnként meglocsoljuk. Tálalás előtt feldaraboljuk, és a zöldséggel, valamint a töltelékkel együtt tálaljuk.
Hozzávalók
1 személyre