Sós vizet forralunk, és egy percre beledobjuk a kelleveleket, hogy megpuhuljanak.
Az árpagyöngyöt félig megfőzzük. Az egyik vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, a felaprított petrezselyem zöldjét és majoránnát, a megfőtt gerslit, a tojást, majd sózzuk, és durvára tört borssal ízesítjük. Beletöltjük a kellevelekbe.
Az édes káposztát félcentis csíkokra vágjuk. A másik vöröshagymát is felaprítjuk. Egy nagy lábasba rakjuk mindkét zöldséget egy kis zsiradékkal együtt, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, rárakjuk a töltelékeket, felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi, sózzuk, és együtt készre főzzük.
Ha már átfőttek a töltelékek, kiszedjük, és a káposztát besűrítjük egy evőkanál lisztből, kicsi vízből és a tejfölből álló habarással. Tálalásnál visszarakjuk a tetejére a töltelékeket.