Forrás: Pásztor Tünde

Töltött paprikák parajszószban

  1. A rizst másfélszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk. A paprikát kicsumázzuk, levágjuk a végét és félretesszük. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, sóval, apróra vágott snidlinggel, áttört fokhagymával és színes borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a párolt rizst, majd a tölteléket jól eldolgozzuk, és megtöltjük vele az előkészített paprikákat. Beletesszük egy nagyobb lábasba, felöntjük annyi zöldség- vagy húslevessel, amennyi ellepi, s körülbelül 20 perc alatt megfőzzük.
  2. Közben a parajt megtisztítjuk, és szódabikarbónás, sós vízben leforrázzuk. (A fagyasztott parajleveleket csak kiolvasztjuk.) A leszűrt, lecsepegtetett spenótot a zsiradékon megfuttatjuk, fokhagymával és sóval ízesítjük. Megszórjuk liszttel, azután felengedjük azzal a zöldséges lével, amiben a paprikákat főztük. Hozzáöntjük a tejet is, és a mártást készre főzzük. Végül botmixerrel pürévé keverjük. A parajszószban felmelegítjük a töltött paprikákat, és forrón, friss kenyérrel adjuk az asztalra.

Rakott tarja paprikás mártással

Tejszínben sült gombával töltött paprika

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink