Töltött burgonya rijekai módra

Töltött burgonya rijekai módra

A burgonyákat héjában megfőzzük. Meghámozzuk, és ha teljesen kihűlt, a két végüket levágjuk, karalábévájóval
vagy kiskanállal a belsejüket kivájjuk. A töltelékhez az összevágott sonkát és gombát a vajban megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a kapribogyót, a burgonyák kivájt közepét és a tojások sárgáját. A sonkásgombás töltelékkel megtöltjük a burgonyákat,
és a két végüket alaposan visszanyomjuk. Az így visszanyert „egész” krumplikat lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük. Tormamártással ajánljuk.

Tormamártás

A lisztből, vajból világos rántást készítünk, és annyi csontlevessel engedjük fel, hogy krémszerű legyen. Hozzáadjuk a tojássárgájákkal elkevert tejszínt, megsózzuk, felfőzzük, és a tűzről levéve belekeverjük a reszelt tormát. Ha meg akarjuk előzni a tormareszelés könnyfakasztó mellékhatását, érdemes ezt az íz- és vitamingazdag fűszernövényt felhasználás előtt hűtőszekrényben jól lehűteni. De vigyázat: semmiképp se fagyasszuk!

kaloria 660 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink