Sós vízben puhára főzzük a babot. Egy másik lábasban sós vizet forralunk, ha már lobog, belerakjuk a tésztacsöveket két percre. Utána rögtön átemeljük egy hideg vízzel teli tálba. Így pont annyira főnek meg a csövek, hogy még könnyen meg lehet tölteni.
Elkészítjük a tölteléket: a darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a felkarikázott újhagymát, a finomra vágott zeller zöldjét meg a leszűrt babot. Ízlés szerint sózzuk. Habzsákba kanalazzuk, és betöltjük a tésztacsöveket.
Zsiradékkal kikenünk egy lapos sütőedényt. Akkora legyen, hogy egy sorban elférjenek benne a megtöltött cannellonik. Az edény aljára simítjuk a kimaradt tölteléket, erre rárakjuk a tésztacsöveket. A tetejüket megkenjük felvert tojással vagy tejföllel, hogy ne száradjanak ki. 180 fokos sütőbe rakjuk, és körülbelül félóra alatt pirosra sütjük. Közben félúton érdemes kivenni, és még egyszer átkenni a tetejét.