Töltött csirke hidegen

Töltött csirke hidegen

A konyhakész csirkét sóval és borssal kívül-belül bedörzsöljük. A csirkemellet kétszer átdaráljuk, azután összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel meg az apróra vágott aszalt szilvával. Sózzuk, borsozzuk, és majoránnát is teszünk bele. A csirke hasüregét megtöltjük a töltelékkel, majd a nyílást öszszevarrjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk hozzá, és fólia alatt a sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük. Közben a keletkező pecsenyelével 10 percenként meglocsoljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és a csirkét pirosra, ropogósra sütjük. A sütési idő végén félbevágott
almát, körtét, szilvát is tehetünk a tepsibe, remek körete lesz a csirkének. Feldaraboljuk, és salátakísérettel tálaljuk.
Hidegen és melegen egyaránt finom.

kaloria 470 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink