Forrás: Sztárkifőzde

Töltött dagadó cukkinival

A HUSI

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 2 óra – Először fogjuk a husit, és kezünkkel óvatosan válasszuk szét a rétegek között, vigyázva, hogy sehol ne szakadjon ki. Dörzsöljük be sóval, tegyük félre. (A húslevesre, fűszerekre, sörre a töltelék elkészítése után lesz szükség, lásd külön alreceptben.)

A TÖLTELÉK A DAGADÓHOZ

Készítsük el a tölteléket: a szárított gombát áztassuk be 2 dl vízbe. A felkockázott bacont pirítsuk meg. A hagymát dinszteljük meg, tegyük bele a felkockázott cukkinit, pároljuk puhára, közben sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá 2 gerezd fokhagymát. Ha friss gombát használunk, akkor vágjuk össze, kevés olívaolajon pirítsuk meg, közben sózzuk és borsozzuk. A kenyeret áztassuk tejbe, majd csavarjuk ki. Adjuk hozzá a két felaprított kemény tojást, a nyerset, valamint a párolt vagy a leszűrt áztatott szárított gombát (a levét őrizzük meg). Tegyük rá a megsült bacondarabkákat, a felaprított petrezselymet, a sajtot, egy evőkanálnyi libazsírt, és gyúrjuk össze. Lazán töltsük meg vele a felnyitott dagadót, hústűvel zárjuk le (vagy varrjuk össze). Rakjuk kizsírozott tepsibe. Öntsük rá a szárított gomba áztatólevét vagy adjunk hozzá 1-1,5 dl húslevest. Takarjuk be vékony szeletekre vágott fokhagymával, daráljunk rá borsot, majd fedjük le alufóliával, és toljuk egy órára 160 fokos sütőbe. Utána szedjük le a fóliát, pirítsuk még egy órát, közben locsolgassuk sörrel, illetve sörös pecsenyeszafttal. – A RECEPT BŐVÍTETT VÁLTOZATA EREDETILEG SOMA MAMAGÉSA AFRODIZIÁKUMOK CÍMŰ KÖNYVÉBEN JELENT MEG.

kaloria 750 CAL
ido 155 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Sztárkifőzde

Ajánlataink