Forrás: Ványi László

Töltött fejes saláta

Töltött fejes saláta

A sajtot és a sonkát vékony csíkokra vágjuk, azután egy tálban összekeverjük. A salátát megmossuk, megszárítjuk és leveleire szedjük. Egy tányér alját kibéleljük salátalevelekkel, megszórjuk a sajt és a sonka keverékével. Ezután megint saláta következik, és ilyen módon addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A zöldségtornyot vékony pengéjű késsel néhány helyen megszurkáljuk, majd a nyílásokba beletűzzük az egyik megtisztított, karcsú hasábokra vágott sárgarépa darabjait, hogy összetartsák a megtöltött salátát. A zöldpaprikát, a lilahagymát, a jó érett, lehéjazott paradicsomot meg a maradék sárgarépát darabokra vágjuk, és a botmixer keverőtáljába tesszük. Beleöntünk 1,5 dl olívaolajat, sóval, balzsamecettel és citromlével ízesítjük, majd az egészet egyneművé,mártás sűrűségűvé keverjük. A töltött salátát tálalás előtt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és a frissen készített, intenzív zamatú zöldséges chutneyval kínáljuk – ez adja meg az ízét.

kaloria 310 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink