Töltött gönc

Töltött gönc

A húst kis kockákra vágom, hagymán, zsiradék nélkül
megpirítom. Megpaprikázom, és kevés vízzel puhára párolom. Szitára szedem, hogy a leve lecsepegjen. A burgonyából liszttel tésztát gyúrok, és gombócokat készítek
belőle. Minden gombóc közepébe diónyi húsdarabot
teszek. Forró, sós vízben kifőzöm. A hurkapálcák egyik
végét kihegyezem, és öt gombócot óvatosan ráhúzok.
Az olajon megpirítom a lisztet, beleteszem a reszelt tormát,
a hús levével felengedem, és felforralom. Átszűröm,
majd a tejföllel besűrítem. Kisebb zománcos tepsibe öntöm
a mártást, a hurkapálcákat a tepsire helyezem, így a
gombócok fele a mártásba lóg. Egyszer megforgatom,
hogy mindkét felüket bevonja a mártás. Forró sütőben
megpirítom a gombócok egyik oldalát, és megfordítva a
másik oldalukat is. A pálcikán tálalom.

kaloria 430 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink