Töltött hagyma gombakalappal

Töltött hagyma gombakalappal

A hagymákat megtisztítjuk, a belsejüket karalábévájóval tölthetőre kivágjuk. A gombát megtisztítjuk, kettőt apróra vágunk, a többit egyben
hagyjuk. A tönkjüket ceruza vékonyságúra faragjuk, de a kalapjukat nem vágjuk le. Enyhén megsózzuk őket.
A hagymákból kivájt darabok felét apróra vágjuk, és a felaprított gombával egy kevés zsiradékon megdinszteljük. A zsemléket szeletekre vágjuk,
világosra pirítjuk, megáztatjuk és kicsavarjuk, azután hozzáadjuk a gombás pirított hagymát, a darált húst
meg a tojásokat. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, és
megtöltjük vele a kivájt vöröshagymákat. Minden hagyma közepébe, a töltelékbe egy egészben hagyott
gombát tűzünk. Egy tűzálló tálat kikenünk, ha maradt ki töltelék, azt elsimítjuk az alján. Belerakjuk a töltött
hagymákat. Kevés vizet vagy húslevest öntünk alá, az edényt alufóliával lefedve a sütőbe helyezzük. Amikor
a töltelék megpuhult, levesszük az alufóliát, és minden gombakalapra egy vékony szelet bacont teszünk.
Visszatesszük annyi időre, amíg a szalonna is megpirul. Metélőhagyma- mártást adhatunk hozzá.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink