Töltött káposzta bajor káposztaágyon
A gerslit sós vízben megfőzzük, azután leszűrjük. Hozzáadjuk a darált húst és az egyik vöröshagymát apróra vágva. Megsózzuk és megborsozzuk, majd mehet bele az ugyancsak apróra vágott paprika, az izsóp, végül az
egész tojás. A masszát összekeverjük, azután a leforrázott édeskáposzta-levelekbe töltjük.
A bacont felkockázzuk, serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, töpörtyűre sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott
vöröshagymát, az összetört borókabogyót meg a babérlevelet, majd a kiöblített savanyú káposztát. Jól összeforgatjuk, azután áttesszük egy nagy lábasba. Elrendezzük rajta a töltelékeket, öntünk rá 4-5 dl vizet, majd lefedve, takaréklángon körülbelül 1 óra alatt megpároljuk. A vége felé hozzáadjuk a csíkokra vágott póréhagymát, ezzel főzzük készre.