Töltött káposzta Kocsány módra
A töltelékhez a szóját, gombát, sertéshúst, csirkemájat,
szalonnát, hagymát, sárgarépát, zöldpaprikát ledaráljuk.
A fokhagymát és a tormát belereszeljük. A masszát öszszekeverjük, fűszerezzük, megsózzuk, ráütjük a tojást,
majd hozzáadjuk a rizst. A káposztaleveleket 5 percig
fedő alatt pároljuk. Leszűrjük, levét félretesszük, és ha kissé kihűlt, a leveleket megtöltjük. A fazék aljára tesszük az olajakat, erre rakjuk a töltelékeket. A káposzta főzővizét ráöntjük, hogy ellepje, és az apróra vágott kelkáposztát rászórjuk. Takarékon, fedő alatt 20 percig főzzük, félidőben megforgatjuk. Utána rátesszük a tormalevelet, ráöntjük a paradicsomot (előtte feloldva benne a kávéskanálnyi kristálycukrot), és még 10 percig főzzük takarékon, fedő alatt. Adhatunk mellé burgonyapürét és reszelt, párolt cékla- és zellersalátát, de tehetünk rá tejfölt is.