Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy nagyobb lábasban pirosra sütjük. Két-három evőkanálnyi zsírt kiveszünk belőle, félrerakjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, rárakjuk a szalonnás alapra, picit sózzuk, és kevergetve üvegesre sütjük. Rádobjuk a ledarált csirkehúst, átkeverjük, 2-3 percig együtt sütjük. A rizst egy másik edényben, sós vízben nagyon puhára megfőzzük. Hozzákeverjük a húsos alaphoz, sóval, borssal, csipetnyi majoránnával ízesítjük.
Négy karalábét vékonyan meghámozunk, belsejüket kivájjuk. Megtöltjük a töltelékkel. Az ötödik karalábét is meghámozzuk, felkockázzuk a kivájt karalábébelsőkkel együtt. Egy sütőtálat kikenünk a félretett szalonnazsír egy részével. Beleszórjuk a felaprított karalábét, finoman megsózzuk. Hozzákeverjük a felcsíkozott karalábéleveleket és a felaprított petrezselymet. Ráültetjük a megtöltött karalábékat. Mindegyik karalábéra teszünk egy picit a maradék szalonnazsírból. Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és 180 fokos sütőben 75 perc alatt puhára sütjük. Tejföllel, friss barna kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk.