Töltött karalábé csirkehússal és barna rizzsel

 

Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy nagyobb lábasban pirosra sütjük. Két-három evőkanálnyi zsírt kiveszünk belőle, félrerakjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, rárakjuk a szalonnás alapra, picit sózzuk, és kevergetve üvegesre sütjük. Rádobjuk a ledarált csirkehúst, átkeverjük, 2-3 percig együtt sütjük. A rizst egy másik edényben, sós vízben nagyon puhára megfőzzük. Hozzákeverjük a húsos alaphoz, sóval, borssal, csipetnyi majoránnával ízesítjük.

Négy karalábét vékonyan meghámozunk, belsejüket kivájjuk. Megtöltjük a töltelékkel. Az ötödik karalábét is meghámozzuk, felkockázzuk a kivájt karalábébelsőkkel együtt. Egy sütőtálat kikenünk a félretett szalonnazsír egy részével. Beleszórjuk a felaprított karalábét, finoman megsózzuk. Hozzákeverjük a felcsíkozott karalábéleveleket és a felaprított petrezselymet. Ráültetjük a megtöltött karalábékat. Mindegyik karalábéra teszünk egy picit a maradék szalonnazsírból. Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és 180 fokos sütőben 75 perc alatt puhára sütjük. Tejföllel, friss barna kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk.

kaloria 280 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.