Töltött karfiol egyszerűen

Töltött karfiol egyszerűen

Az aprólékból a zöldségekkel meg a fűszerekkel finom levest főzünk. Belefőzzük a megtisztított, megmosott,
egészben hagyott karfiolt is. Amikor félpuhára párolódott, lapátkanállal kivesszük a levesből, majd kissé lehűtjük.
Leszűrjük a levest, a megfőtt húst kicsontozzuk, és a bőre nélkül felaprítjuk. A leveszöldséget villával áttörjük, a
húshoz adjuk, ízlés szerint fűszerezzük. A langyos karfiol szár felőli részét kanállal óvatosan kivesszük, és betöltjük a zöldség meg a hús keverékét.

Mártás

A lisztet a forró vajon habzásig melegítjük, majd felöntjük a csirkelevessel, és kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve
hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval. A megtöltött karfiolt
tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, a tetejére szórjuk a sajtot, és a sütőben világospirosra sütjük. Tálalásnál felszeleteljük. A leves után kínáljuk.

kaloria 430 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink