Töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta

A füstölt húst megdaráljuk, a rizst sóval ízesítve megpároljuk. A kétféle darált húst összekeverjük egy kis sóval, törött borssal, 2 egész tojással és a megfőtt rizzsel, azután félretesszük.
A kelkáposztafejek torzsáját ügyesen körbevágjuk, és
kiszedjük. A kelkáposztát bő vízben többször megmossuk,
azután sóval és néhány szem köménymaggal együtt
forrásban lévő vízbe tesszük, és körülbelül 20 perc alatt
puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk,
hogy kézbe vehessük. A kivájt torzsák helyét evőkanál
segítségével kibővítjük, és az előkészített fűszeres darált
hússal megtöltjük. Esetleg a leváló levelek alá is teszünk.
A töltött káposztákat vastagon kivajazott tepsibe állítjuk,
és annyi húslét öntünk alájuk, hogy félig ellepje. A sütőben
addig pároljuk, amíg elfő a leve. Ekkor meglocsoljuk a tejföllel, és a tetejét rózsaszínűre pirítjuk.

kaloria 600 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.