Töltött kucsmagomba
A friss kucsmagombát leforrázzuk, a nagyobb kalapokat
kiválogatjuk. A szárakat levágjuk és felaprítjuk, azután a
zsíron megfuttatjuk. A marhahúst apró kockákra vágjuk,
hozzáadjuk a gombához, majd sóval, borssal és fél csokor
apróra vágott petrezselyemmel ízesítve 10-15 percig
együtt pároljuk. Ezután az egészet ledaráljuk. Hozzáadjuk
az egész tojásokat meg a beáztatott és jól kicsavart
kenyeret. A masszát alaposan összedolgozzuk, és megtöltjük vele a gombafejeket. A kimaradt töltelékből apró gombócokat készítünk.
A megtöltött gombafejeket és a gombócokat a félretett
apróbb gombákkal együtt tepsibe tesszük. Felöntjük a húslevessel, és a sütőben lassú tűzön 20-25 percig pároljuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kikevert tejfölt, petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük, és még 10 percre visszatesszük a meleg sütőbe.