Töltött paradicsom káposztafészekben
Az egyik vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk,
és fél deci olajon megdinszteljük. Rádobjuk a megmosott savanyú káposztát, meglocsoljuk a borral, és egy csipetnyi sóval ízesítve fedő alatt mintegy 30 perc alatt megpároljuk.
Közben egy másik lábasban egy kevés olajon a maradék – apróra vágott – hagymánkat üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk, és kissé megpirítjuk benne a darált sertéshúst. Sóval, vágott petrezselyem zöldjével, őrölt borssal és szárított, morzsolt csomborral fűszerezzük, majd fedő alatt megpároljuk. A rizst a szokásos módon egy csipet sóval ízesítve félpuhára főzzük.
A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk,
azután kimagozzuk. A fűszeres húst, a párolt rizst meg
a tojást összekeverjük, azután a masszát a paradicsomokba töltjük. A káposztát egy tűzálló tálba tesszük, kis mélyedéseket, fészkeket nyomkodunk bele. Ezekbe beleültetjük a megtöltött paradicsomokat, és forró sütőben, 15-20 perc alatt az egészet összesütjük.