Megmossuk a négy picike patisszont, rátesszük egy sütőlemezre, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt félig megsütjük.
Amíg sül, keményre főzzük a tojásokat. Megtisztítjuk. Mindegyiket félbe vágjuk. Négy tojásnak a fehérje részére most nem lesz szükség, azt más ételhez tudjuk elhasználni. A nyolc kiszedett sárgáját villával megtörjük, összekeverjük a mustárral, a felaprított vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével. A megsült patisszonok tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk úgy, hogy maradjon 5-8 mm fala. A kiszedett részt is felaprítjuk, hozzákeverjük a tojásos masszához. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül betöltjük a nyolc fél tojásfehérjét.
A kivájt patisszonokba belerakjuk kettesével a töltött fél tojásokat, köré és alá rakjuk a maradék tölteléket. Forró sütőben 10-20 perc alatt készre sütjük.
A cikóriát levelekre bontjuk, és forró olajban egy-két perc alatt átsütjük. Sóval és citromlével ízesítjük. Melegen is, hidegen is tálalhatjuk.