A tököt megtisztítjuk, kanállal kivájjuk a belsejét. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a tojásokkal és az apróra vágott petrezselyemmel együtt a darált húshoz adjuk. Sóval, őrölt borssal finoman fűszerezzük, azután a masszát jól összekeverjük és a kivájt tökökbe töltjük.
A tököt tepsibe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és lassú tűzön bő félórát pároljuk. Közben időnként fordítunk rajta egy kicsit, hogy minden oldala megpuhuljon.
MÁRTÁS
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejfölt meg a finomra vágott kaprot, felöntjük a tök főzőlevével, majd habverővel jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Beleöntjük a bort, végül az egészet összeforraljuk. Megkóstoljuk, sóval, borssal ízesítjük, azután ráöntjük a töltött tökre és pár perc alatt készre pároljuk. Vastagabb karikákra vágjuk, párolt rizzsel, újkrumplival és parasztkenyérrel tálaljuk.