A KRUMPLILEVESHEZ
Megtisztítjuk a krumplikat, és éles késsel vagy karalábévájóval egy-egy üreget vájunk mindegyikbe.
(Elkészítjük a tölteléket és beletöltjük a krumplikba, lásd külön alreceptben.) Ezután a lábasba zsírt teszünk, egy kis fej hagymát összeaprítunk, beledobjuk, teszünk hozzá egy kis őrölt pirospaprikát is. Mikor egy picit sült a hagyma, felöntjük vízzel. Amikor elkezd főni, belerakjuk az elkészített krumplit, és a babérlevelet, sózzuk, készre főzzük. Közben nagyon vigyázni kell: egy kicsit lehet kavargatni a tetejét, de csak úgy, hogy az alját ne törjük meg. Ügyeljünk, nehogy szétfőjön a krumpli benne: vegyük le a tűzről, ha már majdnem megpuhult. 2-3 evőkanál lisztet és 2-3 evőkanál tejfölt habaróval (habverővel) elkeverünk (adhatunk hozzá egy kevés tejet is), és ezzel behabarjuk a megfőtt levest. Ízesíthetjük egy kis ecettel is.
A TÖLTELÉKHEZ
Apróra vágjuk a petrezselyem zöldjét, összekavarjuk a felaprított vagy ledarált hússal, a két tojással, és annyi darával, hogy se túl híg, se túl sűrű ne legyen, végül sózzuk és borsozzuk. Beletöltjük a krumplikba.