Tonhalas tavaszi tésztasaláta

A TÉSZTASALÁTA

Bő sós vízben roppanósra főzzük a tésztát. Egy nagy salátástálba rakjuk a kicsi kockákra vágott sárgarépát, a félkarikákra vágott póréhagymát és az összetépkedett salátát. – Elkészítjük az öntetet /lásd külön alreceptben/. – Ezután a salátástálban lévő zöldségeket összeforgatjuk a kihűlt tésztával, ráöntjük az öntetet meg a két tonhalkonzervet az olajjal együtt, és egy fakanállal lazán összekeverjük. A félretett citromkarikákkal és pár szál kaporral díszítjük. Friss kenyeret vagy pirítóst adunk mellé.

AZ ÖNTET

A citromból négy vékony szeletet félrerakunk díszítésre. A többi héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Összekeverjük mindezt a joghurttal, a zúzott fokhagymával, az összeaprított kaporral, végül sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

kaloria 340 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink