Tormás-sonkás karajtekercs:
Nyitott szeleteléssel négy nagy szeletet vágunk a karajból. Kiklopfoljuk a húst, enyhén sózzuk. Mindegyikre teszünk k
A megrakott szeletek oldalát kicsit felhajtjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit. Óvatosan panírozzuk, a szokott módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő olajat forrósítunk egy serpenyőben, és közepes hőfokon minden oldalról körbesütjük, nem túl gyorsan, hogy rendesen átsüljön.
Sonkás-parajos tavaszi rolád:
Nyitott szeleteléssel négy nagy szeletet vágunk a húsból. Kiveregetjük, megsózzuk.
A megtisztított parajt sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. Rögtön jeges vízbe átszedjük, majd ha lehűlt, lecsöpögtetjük, gyengéden kinyomjuk belőle a nedvességet.
A vajat felforrósítjuk a zúzott fokhagymával, átforgatjuk benne a spenótot, finoman sózzuk, borsozzuk. Szétosztjuk a kiterített szeleteken. Mindegyikre teszünk két-két szelet sonkát. Behajtjuk a szeletek szélét, és feltekerjük, mint a bejglit. Mindegyik tekercset egyesével kiolajozott alufóliába csavarjuk, a végét szaloncukorszerűen megtekerjük.
Beletesszük egy kis tepsibe, és 180 fokos sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Ha kicsit hűlt, kicsomagoljuk, felszeleteljük.
Bébirépás, vajas tört krumpli:
Meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk, sós vízben nagyon puhára főzzük.
Lereszeljük a sárgarépát, megpároljuk a 10 dkg vajon, közben sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
Ha már jó puha a krumpli, leszűrjük, és még forrón ráborítjuk a vajas répára, áttörjük, fakanállal jót átkeverjük.