Tormás sült csirkecomb rukkolával

Megtisztítjuk a csirkecombokat az esetleges tollmaradványoktól. Egy tepsit vagy egy alkalmas méretű sütőtálat kikenünk olívaolajjal. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és belesorakoztatjuk az előkészített tálba vagy tepsibe.

A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, centi vastag karikákra vágjuk. A póréhagymát nagyon alaposan megtisztítjuk az esetleges földmaradványoktól, azt is feldaraboljuk. Mindezt a combok közé dugdossuk. Meglocsoljuk pár evőkanál olívaolajjal.

Alufóliával lezárjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és másfél órán át sütjük. Kivesszük, leszedjük róla a takarást, és ha szükséges, rápirítunk a tetejére. Hagyjuk hűlni 5-10 percet, majd a tetejére szórjuk a rukkolát, és tálalhatjuk is.

Nagyon jól megy hozzá mindenféle burgonyaköret, és nyugodtan adhatunk mellé egy nagy adag salátát is, zöldféléből sosem elég.

Zöldborsós csirkeragu párolt rizzsel

kaloria 590 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.