Zöldborsós csirkeragu párolt rizzsel

Finomra vágjuk a csirkéhez a két vöröshagymát, majd kevés olívaolajon megdinszteljük a felszeletelt fokhagymával. Meghintjük sóval, borssal, majoránnával, kicsit pirítjuk, majd rátesszük a csirkecombokat. Közepes lángon addig pároljuk, míg a hús ki nem fehéredik.

Ráöntjük a csirkealaplevet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a hús. Ha készen van, beletesszük a fagyos borsót, pár percig forraljuk.

A keményítőt hideg vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a mártást. Belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét.

Egy másik lábasban az egy evőkanál olívaolajon átforrósítjuk a rizst a meghámozott, félbevágott hagymával. Felöntjük a felforralt alaplével (vagy vízzel), és addig főzzük, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot. Utána 15 percig lefedve pihentetjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.

Cukkinis-hagymás csirkeragu

kaloria 780 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.