Tormás bundában sült tőkehal fűszeres rántottával és uborkasalátával

Tormás bundában sült tőkehal fűszeres rántottával és uborkasalátával

A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, és körülbelül 5 percig érleljük. Azután sóval, borssal fűszerezzük, és a liszttel elkevert zsemlemorzsával meghintjük. A tojásba belekeverjük a reszelt tormát és az apróra vágott
petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. A halat a tojásos masszába forgatjuk, végül aranybarnára sütjük a zsiradékban, és sütés után melegen tartjuk. A karikákra
vágott pórét és a garnélát a fűszeres tojásmasszába forgatjuk. A tojásos masszát a zsiradékba öntjük, és gyenge tűzön rántottát sütünk belőle. A halat a rántottával együtt tányérokra, a salátát négy tálkába osztjuk. Sült krumplival is nagyon ízletes.

Uborkasaláta

A salátához a darabokra vágott salátauborkát tálba tesszük. Összekeverjük a sót a cukorral, az ecettel, az olajjal, a mustármaggal, a lecsipkedett kaporlevelekkel és a kockákra vágott hagymával, majd beleforgatjuk az uborkát.

kaloria 650 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink