Forrás: Pásztor Tünde

Tormás tarjaszelet, burgonyapogácsával

Tormás tarjaszelet

Sóval-borssal bedörzsöljük a húsokat, majd mindkét felüket vastagon bekenjük a tormával. Jól záródó dobozba tesszük, és egy éjszakán át érleljük a hűtőszekrényben. forrósítunk egy-két evőkanálnyi olajat, és oldalanként 8-8 perc alatt megsütjük benne a bepácolt tormás tarjaszeleteket.

Burgonyapogácsa

Héjastul megfőzzük a burgonyát. Meghámozzuk, felét még melegen öszszetörjük, a másik felét hagyjuk kihűlni, utána kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a kétféle krumplit, adunk hozzá 5 dkg olvasztott vajat, annyi lisztet, amennyit felvesz, végül sóval, borssal, finomra vágott újhagymaszárral ízesítjük. Enyhén lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, pogácsákat formázunk belőle, és nem túl bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.

kaloria 520 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink