A TORMÁS PALACSINTA
A szokásosnál kicsit sűrűbb a palacsintatésztához hozzákeverjük a fél csomag sütőport, majd hozzáadjuk a tormát, az összevágott petrezselyem zöldjét és a felkockázott retket. Felforrósított palacsintasütőben egy-egy borsónyi vajon kisebb, vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
TRÜKK
15 dkg kockára vágott füstölt parasztsonkát is tehetünk a palacsintatésztába.
A MÁRTÁS
Elkészítjük a mártást: a felolvasztott vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát. Megszórjuk a keményítővel, majd felöntjük a tejszín és a víz keverékével. Folyamatos keverés mellett felforraljuk. Levesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk. Sonkával, retekkel tálaljuk.
A SÓS PALACSINTATÉSZTA
A sós palacsintatészta elkészítésének nehézségi foka: 1-es. – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc – 1 adag: 120 kcal – Összekeverjük az egész tojásokat a sóval és a cukorral, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet és a tejet. Annyi vízzel hígítjuk, hogy olyan legyen az állaga, mint a sűrű tejszínnek.