ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – SÜTÉS: 20 perc – Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. Kiszedjük a zsírból. A helyén megpirítjuk a szintén felcsíkozott sonkát. Ezt is kiszedjük. A helyére rakjuk a felkarikázott uborkát, azt is kicsit átsütjük.
A tejfölt összekeverjük mustárral, az apróra vágott újhagymával, majd kis sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a négy tortillát. A reszelt sajt felét egyenletesen rászórjuk a megkent tésztalapokra. Rápakoljuk a megsült szalonnát, sonkát, uborkát. Felcsavarjuk egyesével (szép kövérek lesznek).
A szalonnazsírral kikenünk egy sütőedényt. Óvatosan belefektetjük a megtöltött tortillákat. A tetejét gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal, meglocsoljuk egy kis szalonnazsírral. Forró sütőben összesütjük, azonnal tálaljuk.